BEERTASTING

Heb je altijd al eens willen weten hoe bier gebrouwen wordt, wat het verschil is tussen lage gisting en hoge gisting, of een dubbel en een trippel, dan is de workshop “Beer Tasting” heel zeker iets voor jou. 

Onder leiding van een microbrouwer/zytholoog Stijn ga je doorheen het hele brouwproces, ruik en proef je de basis grondstoffen en leer je een aantal basisregels van het brouwproces. Ondertussen proef je een 6-tal bieren volgens een bepaald thema. 

Bij ieder bier hoort ook een kleine versnapering, om aan te tonen hoe smaken van bier en gerecht invloed hebben op elkaar. 

Een beer tasting duurt tussen de 2 en 3 uur.

Thema 1: Bieren van Huisbrouwerij De Geiteling

Kostprijs 25 euro per persoon (excl. BTW)

Thema 2: Bieren met een link naar Peer

Kostprijs 30 euro per persoon (excl. BTW)

Thema 3: Bieren uit Bosland

Kostprijs 30 euro per persoon (excl. BTW)

FOOD- & BEERPAIRING

Thema: Bieren uit Bosland

Wil je nog dieper ingaan op de relatie tussen het bier en gerecht, dan is zeker het avondvullende programma van een “Food- en beerpairing” iets voor jou. Tijdens deze workshop wordt het hele brouwproces toegelicht en leer je leuke weetjes over bier. Er worden 5 gerechten geserveerd die telkens gecombineerd worden met 2 bijhorende biertjes (proevertjes). 

Samen met de deelnemers gaat de microbrouwer/zytholoog Stijn op zoek naar aroma’s en smaken, geuren en kleuren, in zowel gerecht als bier, en tracht uit te leggen waarom, de soms niet voor de hand liggende combinaties elkaar versterken of onderdrukken. 

Onder het motto “de gustibus non est disputandum” (over smaak valt niet te twisten) gaat hij graag hierover in gesprek met de deelnemers. Het thema voor de “Food- en beerpairing” is Bosland. Alle gerechten hebben een link met de gemeenten uit de regio van het Bosland.

De bieren worden door Boslandse brouwers of bierfirma’s op de markt gebracht en variëren van de traditionele tripels en dubbels naar porters en stout bieren. 

Een food-en beerpairing duurt 4 á 5 uur en kost 65 euro (2 bieren per gerecht) (excl. BTW)

Dinsdag: 10.00 tot 16.00
Zaterdag: 10.00 tot 12.00
Op afspraak of na telefoontje!

Proeverijen en brouwerij bezoek enkel op afspraak.